Nieuwe Revu uit de supermarkten gehaald

Icoon Media nieuwsDe laatste editie van het tijdschrift Nieuwe Revu is uit de schappen van de Nederlandse supermarkten gehaald. Reden: Nieuwe Revu gaf als extraatje bij een artikel over drugs cannabiszaadjes kado. Met de zaadjes en bijgeleverde handleiding kan binnen een half jaar ongeveer 250 gram wiet gekweekt worden.

Een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepel van supermarkten, meldt dat het nieuwste nummer van de Nieuwe Revu bij vrijwel alle supermarkten niet te koop zal zijn. Bij andere worden de zaadjes verwijderd, en zal het blad zonder het extraatje te koop zijn. Ook het hoofdkantoor van de Bruna-boekhandels heeft zijn ondernemers geadviseerd de cannabiszaadjes te verwijderen. "Wij willen de bladen niet uit de schappen halen, want dat is tegen de vrijheid van meningsuiting. Maar we willen ook niet aanzetten tot het gebruik van drugs", meent een woordvoerder van Bruna.

Mark Koster, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu, is verbaasd. "Ik had wel verwacht dat een paar schijters hem niet wilden verkopen, maar dit valt me tegen." Koster noemt de supermarktenbranche hypocriet. "Supermarkten verkopen wel gewoon bier. Dat is veel verslavender dan wiet."