Al-Zarqawi waarschuwt Iraakse kiezers

112 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Jordaanse terrorist Abu Musab al-Zarqawi heeft een week voor de verkiezingen een dreigement geuit aan de Iraakse kiezers. In de op internet verschenen opname roept terroristenleider al-Zarqawi de soennitische Irakezen op zich te verzetten tegen de verkiezingen. Volgens al-Zarqawi zijn deze verkiezingen namelijk een samenzwering tussen de VS en de shi'itische Irakezen.

Al-Zarqawi noemt de eerste democratische verkiezingen sinds de val van Saddam Hoessein 'een farce'. Hij waarschuwt de soennieten ervoor dat vanuit Iran vier miljoen sjiieten zijn overgebracht naar Irak om zo de sjiieten in het parlement aan een meerderheid te helpen. Verder noemt hij de Iraakse kiezers die de gang naar de stembus gaan maken ongelovigen. "Met God als mijn getuige, ik heb ze geïnformeerd", aldus al-Zarqawi op het bandje.

Overigens is er geen direct bewijs dat de opgenomen stem daadwerkelijk die van al-Zarqawi is. De stem lijkt echter wel op eerdere bandjes die toegeschreven zijn aan de organisatie van al-Zarqawi. Deze heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor enkele zeer bloedige aanslagen op Amerikaanse troepen.

Abu Musab al-Zarqawi
Abu Musab al-Zarqawi