Verwonding schaatser Van Velde valt mee

De verwondingen die schaatser Gerard van Velde gisteren opliep bij een val op het WK Sprint blijken mee te vallen. De sporter uit het Gelderse Heerde liep een gat in het hoofd en een hersenschudding op. Enkele uren na zijn valpartij was Van Velde alweer terug in zijn hotel.

De 33-jarige schaatser was bij zijn val hard met zijn achterhoofd op het beton naast de schaatsbaan terechtgekomen. "Mijn schaats gleed plotseling weg, hoewel ik zeker geen technische fout maakte. De boarding heeft me goed opgevangen. Ik ben er goed vanaf gekomen", verklaarde Van Velde vandaag. Hij werd per brancard afgevoerd en met een ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Daar werd de hoofdwond gehecht.

Wereldrecord
Direct na zijn val maakte Van Velde zich vooral druk om zijn wereldrecord op de 1000 meter, dat hij sinds 2002 in handen heeft. "Staat het nog?", vroeg de schaatser vanaf zijn brancard aan begeleider Ab Krook. Krook kon hem geruststellen. De winnende tijd van Nederlander Jan Bos bleef ruim acht tiende van een seconde verwijderd van Van Veldes toptijd. Overigens zal de schaatser vrijwel zeker de rest van het schaatsseizoen gewoon in actie kunnen komen. Vandaag blijft hij wel aan de kant.

Gerard van Velde wordt met een hoofdwond afgevoerd
Gerard van Velde wordt met een hoofdwond afgevoerd


-
Meer sportberichten lees je op Sport.fok.nl!!