'Bruce Willis' loopt bij controle tegen de lamp

Icoon opmerkelijk nieuwsEen ServiŽr die zich in zijn land lange tijd voor acteur Bruce Willis uitgaf is uiteindelijk bij een verkeerscontrole tegen de lamp gelopen. De politie vroeg de identiteitskaart van de man, maar die wilde daar eerst niet op ingaan. "Ik ben wel Bruce Willis, de bekende acteur", zei de 46-jarige Goran Markovic tegen de agenten.

De man met zonnebril en zwartlederen handschoenen overhandigde met tegenzin een paspoort met daarin een foto van de echte Bruce. Markovic werd vervolgens in de boeien geslagen, toen de agenten zagen dat het paspoort van de Amerikaanse acteur Australisch was. "Ik dacht echt dat hij een AustraliŽr was, net als iedereen in Hollywood", verklaarde Markovic later zijn fatale fout.

Markovic gebruikte de identiteit van de filmster om binnen te komen bij exclusieve clubs en evenementen. De man, die sprak met een zwaar Australisch nep-accent, claimde dat hij op vakantie was in ServiŽ. "Zelfs de echte Bruce Willis zou moeite hebben gehad om de agenten te overtuigen van zijn identiteit. Zo vaak zie je beroemde Amerikaanse filmacteurs niet zelfstandig rondrijden over de wegen van Zuid-ServiŽ", liet een woordvoerder van de lokale politie weten. De gearresteerde man wordt onder meer verdacht van autodiefstal.