ANWB beter dan Route Mobiel

vw_caddy had ons via de nieuws-submit te melden:

De ANWB Wegenwacht is beter dan de nieuwe concurrent Route Mobiel. Dat blijkt uit een test van het VARA-televisieprogramma Kassa! Vooral de telefonisten van Route Mobiel bleken niet veel kennis van zaken te hebben en ook niet alle problemen lijken te kunnen worden opgelost door de monteurs van de nieuwe wegenwachtdienst.

Op vijf plaatsen door heel Nederland (McDonald's in Enkhuizen, A1 Motel de Witte Bergen in Laren/Hilversum Noord, N354 afslag Deersum in Friesland, McDonald's in Geleen en A1 afslag 23 bij Deventer) liet het programma iedere keer een Route Mobiel-lid en een ANWB-lid hun pechhulp laten komen. Aan alle auto's maakten ze iets defect zoals een kapotte zekering, een losgetrokken kabel of leiding. Vervolgens werd er na de ochtendspits eerst een beroep gedaan op Route Mobiel en daarna op de ANWB.

Het telefoontje naar Route Mobiel duurde steeds een stuk langer. De monteur was wel in bijna alle gevallen binnen een half uur ter plaatse. Bij de ANWB was dat gemiddeld 34 minuten.

Route Mobiel heeft slechts twee van de vijf problemen kunnen oplossen tegen 100 procent bij de ANWB. De monteurs van Route Mobiel bleken niet allemaal evenveel verstand van zaken te hebben. Een van hun monteurs zegt zelf dat zij minder gespecialiseerd zijn dan de monteurs van de ANWB. Een aantal had ook behoorlijke haast. En als Route Mobiel het probleem niet heeft kunnen verhelpen, werd men verwezen naar een garage, maar die kosten zijn dan voor eigen rekening.