Duizenden in stille tocht Jeanny Wagemans

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands NieuwsEnkele duizenden belangstellenden hebben zaterdagavond meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis van de vermoorde Jeanny Wagemans. De stille tocht werd voorgegaan door de vader, broer en zus van de vermoorde vrouw. Daarna volgden klasgenoten van de Jeanny.

De achttienjarige vrouw uit Born verdween vorige week maandag en haar ontzielde lichaam werd afgelopen vrijdag gevonden in Grevenbricht, aan een oever van de Maas. Naar aanleiding van de moord heeft justitie twee verdachten in hechtenis genomen: haar negentienjarige ex-vriend en een zeventienjarige man, beide uit de omgeving van Born.

In de straat waar de moeder van de vermoorde vrouw een modezaak heeft, hield de stoet even stil. Neven en nichten van Jeanny staken er fakkels en kaarsen aan. De stoet eindigde op de markt van Born waar de neven en nichten de omstanders toespraken. Komende zondagmiddag wordt Jeanny na de uitvaartdienst in de Martinuskerk te Born in besloten kring begraven. Haar familie heeft de media uitdrukkelijk gevraagd bij de uitvaartdienst en begrafenis weg te blijven.

Veiligheid, moraal en respect
Voordat de stoet vertrok sprak loco-burgemeester Hub Lemmens van de gemeente Sittard-Geleen, waarvan Born een woonkern is, de menigte toe. "Wij als bestuurders hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de inwoners" zei Lemmens, "maar dit gaat veel verder, het gaat om moraal en om respect voor de medemens. Dat kunnen we niet in regeltjes waarborgen."


De vermoorde Jeanny Wagemans