Marokkaanse jongeren slopen lijkwagen

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Culemborg hebben Marokkaanse probleemjongeren verhinderd dat werknemers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht het stoffelijk overschot van een vrouw uit een flatwoning konden halen. Dit, omdat ze de lijkwagen, waarin de vrouw vervoerd moest worden, compleet gesloopt hadden.

Doordat alle ruiten waren vernield en de telefoon door de jongeren was gejat, duurde het ruim een uur voordat de vrouw naar Utrecht kon worden vervoerd. Vanwege de ontstane chaos lag het lijk ruim een uur in een portiek opgesteld. Daarna konden de medewerkers het interieur, dat bedolven was onder de glassplinters, schoonzuigen.

Nabestaanden van de vrouw zijn geschokt en aangeslagen. "Al met al heeft het schoonmaken een uur geduurd. Die jongeren hebben zelfs geen respect meer voor dode mensen. Het was echt gÍnant allemaal. En de gemeente Culemborg beweert dat er niks aan de hand is in die probleemwijk. Het is schandalig", aldus de woedende Maria Cozijnsen, schoondochter van de overleden vrouw. De politie heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar het slopen van de lijkwagen.

Problemen met Marokkaanse jeugd al langer aan de gang
Het is niet voor het eerst dat de Marokkaanse jeugd voor problemen zorgt in Culemborg. Vorig jaar nog moest de plaatselijke kermis haar biezen pakken, nadat een grote groep Marokkanen verhaal wilde halen bij een exploitant.

Het gemeentebestuur zei toen met keiharde maatregelen te komen, omdat de Marokkaanse jongeren in de wijk Ter Weijde structureel voor overlast en vernielingen zorgden. "Uit onze metingen en meldingen blijkt dat de overlast beduidend is afgenomen", zo zegt de gemeentewoordvoerder. De bewoners, die anoniem willen blijven, spreken dit tegen. "Het is nog steeds een grote puinhoop. Mensen durven ’s avonds niet meer over straat te lopen."