Firefox-fans collecteren voor reclame in krant

_DeMoN_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal Nederlandse gebruikers van de internetbrowser Firefox hebben het initiatief genomen om hun favoriete internetbrowser flink promoten door een paginagrote advertentie te willen plaatsen in de Telegraaf. Dit, mede naar aanleiding van een soortgelijke actie van Amerikaanse fans, die op deze wijze een advertentie in de New York Times wisten te plaatsen (pdf). Ook Duitse Firefox gebruikers hebben al een dergelijk initiatief weten te realiseren, in het blad Focus.

Een advertentie in de Telegraaf kost echter een hoop geld en daarom vragen de fans aan alle sympatiserende gebruikers om een bedrag te doneren, om op deze wijze de advertentieruimte te kunnen bekostigen. Om een paginagrote advertentie te betalen in een doordeweekse editie, zoekt men naar 53.689,80 euro voor een kleuren- of 36.606,74 euro voor een zwart-wit advertentie.

Het doel van deze actie: met de advertentie willen de internetters de browser -als hèt alternatief voor Internet Explorer- onder de aandacht brengen van het grote publiek.