Excuses prins Harry voor nazi-kostuum

De Britse prins Harry heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij in een nazi-kostuum naar een gekostumeerd feest van een vriend ging. Dit valt te lezen in een verklaring van het Britse koninklijk huis. Het blad 'The Sun' publiceerde deze week een foto van de prins, waarop hij te zien was in een kostuum met een armband met daarop een hakenkruis.


"Prins Harry biedt zijn excuses aan voor de eventuele schade die hij heeft veroorzaakt. Hij realiseert zich dat het een slechte kostuum-keuze was", zo valt te lezen. De Raad van Afgevaardigden van Britse Joden zei al eerder dat het kostuum getuigde van "slechte smaak", maar zegt eveneens blij te zijn met de excuses van de twintigjarige prins.

"Het was duidelijk een slechte keuze, helemaal aangezien de herdenkingsdag van de holocaust (27 januari) dichterbij komt en de koninklijke familie daarin een belangrijke rol zal spelen", aldus een woordvoerder van de Raad. De excuses lijken door een hoop mensen te zijn geaccepteerd, maar niet iedereen wil er zo makkelijk aan. De voormalige perssecretaris van de koningin, Dickie Arbiter, bijvoorbeeld meent dat Harry persoonlijk zijn excuses moet maken.

De foto werd afgelopen weekend genomen op het feest van een vriend van Harry. Het thema van het feest was "koloniaal en inheems". Vorig jaar kwam de prins al eens in opspraak toen hij betrokken was bij een opstootje met een fotograaf. Toen wilde hij zijn excuses niet aanbieden.