Wilders: 'Verdrag Rechten Mens zonodig opzeggen'

corrykoningsfan had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOm een harde aanpak mogelijk te maken van terrorisme en straatoverlast moet het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zonodig worden opgezegd. Dat is de mening van Tweede-Kamerlid Geert Wilders. Wilders vindt dat overlast veroorzakende allochtone jongeren direct Nederland uit moeten worden gezet.

"Je moet ze oppakken en meteen uit Nederland verwijderen. Als het volgens de Grondwet niet mag, dan veranderen we de Grondwet. Als het in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dan zeggen we dat verdrag op. Het beschermen van de Nederlandse gezinnen is een belang dat veel zwaarder weegt", stelt het afvallige VVD-lid in een interview met opinieblad Elsevier. Tijdelijke straatverboden zijn volgens Wilders 'halfzachte maatregelen'. "Er is geen principieel verschil tussen de moord op Van Gogh door Mohammed Bouyeri en het straatterrorisme van groepjes Marokkaanse jongeren in bijvoorbeeld de Amsterdamse Diamantbuurt."

'AIVD moet werven onder Arabische christenen'
Het Kamerlid deed de uitspraken tijdens een werkbezoek aan IsraŰl. Wilders bezocht daar bewindslieden en veiligheidsdeskundigen om te horen wat het antwoord moet zijn op het islamitische radicalisme in Nederland. De gevoerde gesprekken bevestigen Wilders in zijn opvattingen. "Er zullen nog veel ergere dingen gebeuren. Nog heel veel troep ligt onder het moslimtapijt. Het terrorisme kost niet alleen mensenlevens; het wil de staat vernietigen en ons bestaan verwoesten", meent de parlementariŰr. Hij pleit ervoor dat de AIVD medewerkers gaat werven onder Arabische christenen in Libanon en SyriŰ. "'Dat is de beste manier om snel in terroristische netwerken te infiltreren."