''Tot de dood ons scheidt' is achterhaald'

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEen meerderheid van de Nederlandse bevolking gelooft allerminst in het elkaar trouw beloven 'tot de dood ons scheidt'. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het NCRV-programma Schepper & Co. 51 procent vindt de trouwbelofte achterhaald, iets meer dan een kwart (26 procent) gelooft er nog wel in.

Niet-kerkelijken hebben het minst fiducie in de huwelijksgelofte, 61 procent gelooft er niet in. Onder rooms-katholieken, protestanten en gereformeerden ligt dat percentage op respectievelijk 49, 39 en 21 procent. Bijna een op de tien ondervraagden denkt dat een soort huwelijkscursus voor het trouwen zou helpen. Bijna driekwart van de ondervraagden (72 procent) is het daar niet mee eens.

Van alle respondenten vindt een kwart dat scheiden moeilijker moet worden gemaakt op het moment dat er minderjarige kinderen in het spel zijn. Ruim 50 procent vindt van niet. 28 procent is voor het verplicht inschakelen van relatietherapeut bij een aanstaande scheiding. De resultaten uit het onderzoek zullen maandag in de uitzending van het televisieprogramma worden besproken.