Vier gewonden bij steekpartijen in Alkmaar

pegakemi, Riot, Ome.Fleer, radiating en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Alkmaar zijn dit weekend bij vier steekpartijen op verschillende plaatsen vier mensen gewond geraakt. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar, maar ze moesten wel alle vier in het ziekenhuis opgenomen worden. Een verband tussen de steekpartijen sluit de politie niet uit.

De eerste twee steekpartijen vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Victoriepark. Een 23-jarige man uit Egmond werd daar door drie onbekende mannen opgewacht en in zijn buik gestoken. De volgende nacht werd een 15-jarige jongen uit Alkmaar in hetzelfde park in zijn rug gestoken.

De derde steekpartij vond een uur na de tweede plaats, toen een 44-jarige man ook in zijn rug werd gestoken. Dit gebeurde bij een fietstunnel vlakbij het Victoriepark. Een half uur later was het opnieuw raak, ditmaal in een park tussen Alkmaar en Oudorp. Daar probeerde een man een 22-jarige vrouw van haar fiets te trekken. De vrouw wist te ontkomen, maar werd wel in haar rug gestoken.

De politie betrekt ook andere geweldsincidenten van de afgelopen tijd in het onderzoek. Zo werd er vorige maand ook al een 43-jarige man in zijn rug gestoken in het Victoriepark, en raakte er vorige week een 53-jarige man zwaargewond toen hij werd opgewacht bij zijn woonboot.

Volgens de politie is het opvallendste verband dat de meeste slachtoffers in hun rug werden gestoken. Ook lijkt er in geen van de gevallen een directe aanleiding te zijn geweest, en waren de slachtoffers in alle gevallen alleen.