Nu ook blauwe polsbandjes voor Sri Lanka

Kinz had ons via de nieuws-submit te melden:

Nog even en je kunt een hele regenboog aan kleuren om je pols hangen. Want na het gele livestrongbandje tegen kanker, het oranje respectbandje en het rode bandje tegen geweld, komt er nu een blauw armbandje. Het sieraad heeft de opdruk 'Ik steun Sri Lanka' en kan voor twee euro gekocht worden op de Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Een deel van de opbrengst gaat naar het zwaar getroffen vissersdorp Dodanduwa op Sri Linka. Het overige bedrag wordt gestort op giro 555. De initiatiefnemers Fox Vakanties, Child Right en VNU Exhibitions hebben bovendien op vrijdagavond 14 januari een benefietconcert georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen voor 28,50 euro een kaartje kopen en krijgen optredens van The Nits, Deep River Quartet, Ellen ten Damme, Boris en Xander de Buisonjé te zien.

Geert Wilders-bandje
Of de Nieuwe Revu blij is met het initiatief moet worden afgewacht. Twee weken terug meldde het blad al blauwe bandjes voor Geert Wilders te gaan maken. 'Het lichtblauwe 'Free Wilders' bandje is bedoeld als een blijk van solidariteit met het Tweede Kamerlid Geert Wilders, die in zijn werk wordt belemmerd door doodsbedreigingen', aldus het magazine. Of het Wilders-bandje, dat ook twee euro moet gaan kosten, serieus is bedoeld, is niet bekend.

 Geerts bandje
De Nieuwe Revu heeft blauw al geclaimed voor Geert Wilders.