Krokodil en 7-jarige hoog in Duitse hitlijst

De hitlijsten aanvoeren, dat is iets wat slechts enkele artiesten lukt en meestal niet voordat ze minstens een jaar of zeventien zijn. Maar Joy Gruttmann uit Keulen staat op haar zevende al in de bovenste regionen van de Duitse hitparade. Het door haar ingezongen 'Schnappi - Das kleine Krokodil' is namelijk op plaats twaalf binnengekomen in de Single Chart top 30.

Schnappi is een populair kinderprogramma bij onze oosterburen. De serie gaat over een kleine krokodil uit Egypte die allerlei avonturen beleeft. Maar de populariteit blijft niet beperkt tot kinderen, ook tieners en volwassenen kunnen het diertje erg waarderen. Schnappi wordt door sommigen zelfs al de opvolger van Diddl genoemd, de muis met de ontzettend grote voeten.

Joy zong het liedje overigens al in toen ze vier jaar was. Ze is hiermee de jongste artiest die zo hoog in een Duitse hitlijst terecht komt. Ook de populariteit van het liedje zelf is opmerkelijk. De laatste keer dat een kindermelodie op zulke grote belangstelling in Duitsland kon rekenen, ging het om het Smurfenlied van Vader Abraham.

---
Met dank aan Intelligence voor het submitten