IJsklomp vernielt dak woning in Enkhuizen

Cavemania, neegij, Intelligence en geldropse_polleke hadden ons via de submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen ijsklomp met de omvang van een voetbal heeft dinsdagavond een dak van een woonhuis in Enkhuizen vernield. Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen willen monsters van het brok gaan onderzoeken. De Groningse sterrenkundige Theo Jurriëns spreekt van een 'bijzondere' ijsklomp. "Deze ijsklomp is anders dan andere."

Jurriëns betwijfelt of de ijsklomp van een vliegtuig is gevallen, zoals bewoners van de getroffen woning beweren. "Uit mijn contacten met de gedupeerden blijkt dat de ijsbol stinkt en erg smerig is. Dat is bij ijsklompen van een vliegtuig doorgaans niet zo. Die zijn meestal doorzichtig en geuren niet", meent de sterrenkundige. Hij sluit de optie dat de klont afkomstig is van een grappenmaker niet uit. "Maar dat zou dan wel een heel erg sterke grappenmaker zijn geweest om die bal zo hoog te gooien", denkt Jurriëns.

Het ijs heeft zes dakpannen en het dakbeschot van het woonhuis beschadigd. De brandweer moest een noodreparatie aan de woning verrichten.