Nieuwe beveiliging DVD's in de maak

E-Jey had ons via de nieuws-submit te melden:

Aangezien de volgende generatie DVD's voor de deur staat, wordt er een nieuwe beveiligingtechniek ontwikkeld. Achter het zogenaamde Advanced Access Content System (AACS) zitten groten bedrijven als IBM, Intel en Microsoft. De huidige dvd's worden beveiligd met CSS. Dit systeem werd in 1999 door een 16-jarige Noor gekraakt. Het gevolg is dat een DVD heel makkelijk gekopieerd kan worden.

Om herhaling te voorkomen is de nieuwe techniek een stuk geavanceerder. Bij een CSS-beveiliging (Content Scrambling System) wordt nog een zwakke 40bit versleuteling gebruikt, AACS maakt gebruikt van een veel betere 128bit encryptie. Om toegang te krijgen tot de encryptie heb je een sleutel nodig. Bij CSS zit die sleutel in de dvd speler. De nieuwe techniek maakt ook nog eens gebruik van een sleutel op de schijf zelf. Mocht de techniek gekraakt worden, dan kunnen de film maatschappijen de gekraakte sleutel blokkeren.

Het is niet ondenkbaar dat de nieuwe techniek binnen twee weken gekraakt is. Hackers zien dit als een nieuwe uitdaging. De gewone consument wordt er waarschijnlijk de dupe omdat de DVD's wellicht niet meer op laptops en PC's werken en zelfs niet op elke DVD-speler is af te spelen.

Die-hard kopieerders zullen toch wel blijven kopiëren en laten zich niet afschrikken door de zoveelste beveiliging, zo denken critici. De DVD-piraten in Azië die miljarden kopieën maken laten zich echt niet afschrikken door een dergelijke beveiliging, zo verwachten kenners.

 CSS
Een CCS-beveiliging is met software makkelijk te omzeilen.