Darts: Van der Voort en Van Barneveld door

Vincent van der Voort heeft op de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 in de eerste ronde titelverdediger Andy Fordham uitgeschakeld. In een spannende partij won de als achtste geplaatste Van der Voort in vijf sets van de Brit.

Van der Voort begon goed aan de partij en pakte de eerste set. In de tweede en derde set kwam "De Viking" Fordham echter goed terug, hij pakte beide sets simpel. Van der Voort leek het onderspit te delven, maar won de vierde set met enkele mooie finishes. In de vijfde set drukte hij vervolgens door en boekte zo het, naar eigen zeggen, mooiste resultaat uit zijn carriëre. Het is de tweede keer dat Van der Voort de tweede ronde haalt in het meest prestigieuze darttoernooi van de wereld.

Eerder op de dag ging oud-kampioen Tony David uit Australië verrassend onderuit tegen de Brit Tony Eccles. Deze Eccles is nu de volgende tegenstander van Van der Voort. Vanavond komt Raymond van Barneveld, als eerste geplaatst, in actie tegen de Schot Gary Anderson.

Update 21:25
Ook Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. Hij won zonder veel moeite in 21 minuten met 3-0 van Anderson. De setstanden waren 3-1 3-2 en 3-1. "Barney" treft nu de Schot Mike Veitch, die eerder vandaag de Brit Shaun Greatbatch met 3-2 versloeg. Een andere Brit, John "Boy" Walton, is wel door, hij won met 3-1 van landgenoot Dave Routledge.

Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok.nl!