Nederlanders keken in 2004 langer tv

Icoon Binnenlands nieuws Nederlanders hebben in 2004 weer langer voor de televisie gezeten dan het jaar daarvoor. Afgelopen jaar zaten we gemiddeld drie uur en twaalf minuten per dag naar een televisiebeeldscherm te staren. Dat is vijf minuten per dag langer dan in 2003. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) die zaterdag gepubliceerd zijn.

Het populairste dat er te zien was op tv was in 2004 met stip het EK voetbal. De lijst van best bekeken tv-programma's wordt dan ook aangevoerd door de halve finale tussen Nederland en Portugal, waar ruim 8,5 miljoen mensen naar keken. De volgende zes plaatsen in de lijst worden ook ingenomen door wedstrijden van het EK.

'Best of the rest' was de uitzending van het afscheid van André Hazes, waar ruim 5 miljoen mensen naar keken. Ook de uitzendingen van de uitvaarten van prinses Juliana en prins Bernhard werden goed bekeken. Laatstgenoemde trok 4,3 miljoen kijkers, terwijl zijn vrouw 'slechts' 3,5 miljoen mensen aan buis gekluisterd hield.