Voetbal: Yildirim (H'veen) wint WK vrije trappen

Tobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Ugur YildirimVoetballer Ugur Yildirim heeft zich in het Spaanse Marbella tot beste vrije-trappennemer van de wereld laten kronen. De aanvaller van SC Heerenveen behaalde bij het WK voor specialisten de hoogste score en troefde daar onder meer topfavoriet Zinedine Zidane mee af.

De deelnemende voetballers kregen bij het toernooi de opdracht de bal vanaf 18, 21 en 25 meter in het doel te mikken. Een door Spaanse amateurvoetballers gevormde muur en keepers als Santiago Cañizaris (Valencia) en Luciano da Silva (GB Antwerpen) waren verantwoordelijk voor de moeilijkheidsgraad.

Yildirim kwam tot een totaal van 25 punten en won daarmee een auto. De bij Sjanghai Zhonguan spelende Chinees Shen Si werd tweede met 20 punten, de Spanjaard Benjamín van Betis Sevilla eindigde met twaalf punten op de derde plaats.

Real Madrid-vedette Zidane, die twintig pogingen nodig had om een treffer te produceren, bleef op de acht punten en de vijfde plaats steken. Voormalig NAC Breda-speler Orlando Engelaar, tegenwoordig spelend voor Racing Genk, werd zevende. Als beste doelman werd de Tsjech Martin Vaniak van Sigma Olomouc onderscheiden, hij werd maar twee maal gepasseerd.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!