Nederland luidt 2004 uit en verwelkomt 2005

Nederland heeft 2004 achter zich gelaten en bevindt zich inmiddels in het jaar 2005. In heel wat huiskamers in Nederland werden om 00.00 uur de champagneflessen ontkurkt en gingen mensen de straat op om vuurwerk af te steken en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

De jaarwisseling is in Nederland rustig verlopen, Woordvoerders van de verschillende politiekorpsen in Nederland melden dat buiten een paar kleine incidenten tot een uurtje na middernacht nog weinig bijzonders is gebeurd.

Op de Dam in Amsterdam kwamen zo'n 23.000 mensen bijeen om het nieuwjaar te vieren. Met het feest op de Dam wil Amsterdam zich meten met de wereldsteden die op Nieuwjaarsdag in de nieuwsoverzichten voorbijtrokken met spetterende, centraal georganiseerde vuurwerkfestijnen.

Het feest op de Dam stond vanwege de gewelddadige gebeurtenissen van het afgelopen jaar mede in het teken van verbroedering. Burgemeester Cohen schudde even voor twaalven een willekeurige Amsterdammer de hand en riep iedereen op de Dam op zijn voorbeeld te volgen en zo een keten van handenschudders te vormen. Als teken van verbroedering hief Cohen vervolgens de eerste regel van het beroemde Feyenoord-lied aan: 'Hand in hand, kameraden'.

FOK! wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar toe!