Bioscopen in twee jaar tijd 44% duurder

Naar de bioscoop gaan is in twee jaar tijd flink duurder geworden. Een kaartje voor de woensdagmiddag kost nu 8,14 euro. In 2002 was dat nog 5,67 euro. Dat is een prijsstijging van maar liefst 44 procent.

Opmerkelijk is dat de bioscopen amper nog verschil maken tussen week- en weekendtarief, en dag- en avondtarief. Twee jaar terug kon je nog geld besparen als je niet op zaterdagavond naar de film ging. Een kaartje op zaterdagavond kost tegenwoordig gemiddeld 8,29 euro. Bovendien rekenen veel bioscopen in de kerstvakantie andere, duurdere tarieven. Ook het geven van kortingen wordt nog amper toegepast. Alleen studenten en ouderen krijgen dat nog, maar wel op een doordeweekse dag.

Pathé ArenA is het duurst. Daar betaal je voor een kaartje 9,00 euro, zowel door de week als in het weekend. Bij Cinestar in Enschede betaal je door de week 7,00 euro, maar in het weekend 8,20 euro. Voor lange films, zoals 'Alexander' wordt in veel bioscopen weer een toeslag gerekend.

Opvallend is dat de divserse bioscopen binnen hetzelfde concern verschillende prijzen hanteren. Zo is Pathé City op sommige momenten goedkoper dan de ArenA en ook bij Minerva ben je bij de ene bioscoop goedkoper uit dan bij de ander.

Filmposter The Incredibles
Naar de Incredibles met de hele familie is een dure grap geworden.