Brando 'postuum' beschuldigd van seksuele intimidatie

Icoon Showbiz nieuwsActeur Marlon Brando, die begin juli op 80-jarige leeftijd overleed, is beschuldigd van seksuele intimidatie. Een oud-medewerkster van de beroemde filmacteur eist een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar uit de nalatenschap. Volgens de vrouw creëerde Brando een 'vijandige werksfeer' door zijn voortdurende seksuele intimidatie.

De intimidatie vond volgens slachtoffer Jo An Corrales plaats tussen december 2000 en maart 2004. Corrales beschuldigt 'Don Vito' verder van het niet nakomen van afspraken. Zij zou onder andere recht hebben op inkomen dat nooit is uitbetaald. Enkele dagen voor zijn dood werd Corrales door Brando als uitvoerder van zijn testament aan de kant gezet.

De vrouw is overigens niet de enige die claimt geld tegoed te hebben van Brando. Verschillende mensen en bedrijven hebben een aanklacht ingediend tegen de filmheld. Zo eist een vliegtuigmaatschappij $500.000, wegens het vervoeren van passagiers naar Brandos eiland in de Stille Oceaan. Angela Borlaza Magaling, een voormalige zaakwaarnemer van de acteur, denkt het eigendom te kunnen claimen over een huis en een auto van Brando.