3FM-actie Darfur levert 717.351 euro op

3FM Serious RequestDe actie 3FM Serious Request heeft 717.351 euro opgebracht, zo is zojuist bekendgemaakt op 3FM. Het geld is bestemd voor het Nederlandse Rode Kruis dat hiervan een noodhospitaal in de Soedanese provincie Darfur gaat bouwen.

Sinds afgelopen maandag zaten dj's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes opgesloten in een 'glazen kas' op het Neude in Utrecht. Onder luid applaus kwamen ze iets na vier uur het huis uit. Daarbij waren ze zichtbaar geŽmotioneerd. Om kwart voor vijf werd het eindbedrag van de actie bekendgemaakt. Overigens kan dit bedrag nog iets oplopen, omdat er nog steeds geld binnenkomt.

De drie dj's presenteerden in het huis vierentwintig uur per dag live voor 3FM en waren ook af en toe via Nederland 2 (overdag van 09.00 uur tot 16.00 uur tussen de Journaals door) en Nederland 3 ('s nachts) te volgen. Onderwijl namen ze geen vast voedsel tot zich.

Tijdens de uitzendingen konden mensen verzoekplaten aanvragen voor geld. Ook op andere manieren werd geld binnengehaald. Zo waren er veilingen voor allerlei exclusieve items. Verder waren er diverse acties in het land waarbij ook andere 3FM-dj's hielpen.