Al ruim 3 ton in 3FM-actie Darfur

Vandaag is de laatste dag van de Darfur-actie van Radio 3FM in Utrecht. Sinds maandag zitten dj's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes in een 'glazen kas' op het Neude in het centrum van de stad 24 uur per dag programma's te presenteren zonder vast voedsel tot zich te nemen. Onderwijl proberen ze geld in te zamelen voor de hongerige mensen in de Soedanese provincie Darfur, hetgeen tot nu toe goed is gelukt: reeds 312.000 euro is opgehaald.

Cabaretier Freek de Jonge sluit vanmiddag deze laatste dag af. De marathonuitzending '3FM Serious Request' eindigt met een veiling van de huisraad van 'De Kas'. De Jonge zal als veilingmeester optreden.

De drie dj's hebben de afgelopen week ook geregeld een log bijgehouden via het weblog Retecool.com. Zo schreef Claudia de Breij gisteren dat de medewerkers van het Rode Kruis in Dafur ''echt hysterisch'' werden toen ze hoorden hoeveel geld er al op ÚÚn dag was opgehaald. ''ZÝj hebben een idee van hoeveel dat geld betekent, wij niet'', aldus De Breij.


De 'hongerende' dj's
Zie ook de site van 3FM