Ouders staken wegens luie kinderen

Het echtpaar Cat en Harlan Barnard uit de Amerikaanse staat Florida is in staking gegaan. Niet omdat ze hun huis uitmoeten, meer loon willen of de kat van de buren haten. Nee, de twee eisen dat hun kinderen meer gaan doen in het huishouden.

Zoon Benjamin (17) en dochter Kit (12) weigeren hardnekkig om af en toe hun ouders te helpen. Volgens moeder Cat zijn zij en vader Harlan de wanhoop nabij. Alles hebben ze geprobeerd, maar zelfs sociaal werker Harlan kon de kinderen niet op andere gedachten brengen.

Toen Benjamin weigerde het gras te maaien, hoewel zijn moeder wegens een operatie rust moest houden, was dat de druppel die de emmer deed overlopen. Sindsdien kamperen de ouders in de tuin. Een iglotent staat op de oprit, de tv op een tafel voor de tent en in de tuin staan borden met het opschrift 'Parents on strike' en 'Seeking cooperation and respect'. Terwijl de kinderen in huis voorzien worden van diepvriesmaaltijden, grillen Cat en Harlan hun steaks op de barbecue. Ze willen net zo lang buiten blijven tot hun kinderen inzien dat ze ook mee moeten helpen.


Moeder Cat staakt in de tuin