Holocaustontkenner wil vergast worden

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsSiegfried Verbeke, een 63-jarige en bekende Vlaamse negationist, zegt in het concentratiekamp van Auschwitz vergast te willen worden. Dit met Zyklon B, wat de Duitse nazi's gebruikten om het joodse volk uit te roeien. Hij wil hiermee een aantal zaken kunnen aantonen.

Met de opmerkelijke doodswens hoopt Verbeke aan te kunnen tonen dat de holocaust, de nazi-gaskamers één grote leugen zijn. Ook denkt hij via deze weg een groot geldbedrag op te strijken van de Amerikaanse ex-goochelaar James Randi. Die loofde reeds één miljoen dollar uit aan diegene die erin slaagt het bestaan van paranormale krachten te kunnen bewijzen.

Verbeke denkt niet bepaald de paranormale krachten aan te kunnen tonen door middel van zijn vrijwillige vergassing, maar wel dat de holocaust een fabel is. De negationist is er heilig van overtuigd dat Zyklon B niet dodelijk is.

Verbeke zit momenteel in Ieper in de cel. Het Duitse gerecht vraagt zijn uitlevering. De Duitsers willen hem aan de tand voelen over het verspreiden van holocaust ontkennende literatuur via het internet. Hiervoor kan hij vijf jaar cel krijgen.