Roemeense premier wil hetero zijn bewijzen

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Roemeense premier en presidentskandidaat Adrian Nastase is de indianenverhalen rond zijn seksuele voorkeur zat. De verhalen zouden door de krant Evenimentul Zilei in de wereld zijn gebracht. Op een vraag van journalisten of het gerucht dat hij homo zou zijn waar is, antwoordde Nastase graag zijn heteroseksuele geaardheid te willen bewijzen.

"Als de mensen van Evenimentul Zilei bewijs willen dat ik geen homoseksuele neigingen heb, dan wil ik met liefde hun vrouwen en vriendinnen uitproberen om te laten zien waar mijn voorkeur echt ligt", zei de politicus op een persconferentie. Nastase verklaarde zich geen zorgen te maken over een seksueel schandaal, 'gecreŽerd bij een zekere krant die me toch al iedere dag bekritiseert'.

In een reactie liet de betreffende krant weten zich zorgen te maken over de gezondheid van Nastase. "Hij lijkt gezien zijn smakeloze opmerkingen op het randje te staan van een zenuwinzinking", becommentarieerde Evenimentul Zilei de uitspraken van de sociaal-democraat. Nastase neemt het dit weekend in de tweede ronde van de Roemeense presidentsverkiezingen op tegen Traian Basescu, nu nog burgemeester van de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Adrian Nastase
Adrian Nastase: Geen homo