"Nederlanders zijn nazi's"

Madmartien en davidov hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Nederlanders zijn nazi's. Deze bijzonder gepeperde uitspraak doet de Amerikaanse columnist Cal Thomas in een column voor FOX news. Volgens Thomas is dit het gevolg van het kabinet Balkenende. Deze draagt volgens hem geen morele waarden uit. Ook zouden duizenden radicale moslims bijdragen aan een verdere destabilisatie van Nederland.

De vergelijking met het tijdperk van de heerschappij van de Nazi's in ons land berust volgens de columnist op twee pilaren. Allereerst heeft de moord op cineast Theo van Gogh de maatschappelijke verhoudingen doen verslechteren. De volgens Thomas duizenden aanwezige radicale islamieten zouden hier verder op inspelen. Zij zouden hier terecht zijn gekomen door het open en tolerante klimaat in Nederland.

Verder refereert hij naar het Groningse ziekenhuis, dat bij sinds kort jonge kinderen en pasgeboren baby's die ondraagbaar lijden euthanasie faciliteert. Een Nederlandse rechtbank oordeelde namelijk in augustus dat ook kinderen jonger dan 12 jaar onder strikte voorwaarden recht hebben op euthanasie. Volgens Thomas staat dit gelijk aan moord.

Het is niet voor het eerst dat Nederland wordt vergeleken met nazi-praktijken. In september oordeelde een hoogleraar in de bio-ethica, prof. dr. Claudia Navarini, dat kindereuthanasie de afstand tussen de Nederlandse en Nazistische euthanasiepraktijken praktisch heeft doen verdwijnen. Volgens Thomas herhaalt zich de geschiedenis nu, daarbij refererend aan de jodenvervolging.