Buitenechtelijke dochter Bernhard niet bij uitvaart

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuwsAlexia, de vermeende dochter van prins Bernhard en zijn Parijse maitresse Hélène Grinda-Lejeune, zal niet bij de uitvaart van haar vader aanwezig zijn. Dat melden intimi van de overleden prins. De halfzus van koningin Beatrix wordt wel in de gelegenheid gesteld afscheid van haar vader te nemen op paleis Soestdijk.

De aanwezigheid van de in 1967 geboren Alexia zou 'ondenkbaar' zijn voor de koninklijke familie. Daarbij zal haar aanwezigheid voor grote onrust kunnen zorgen, vanwege de media-aandacht die de Française zou genereren. Eind jaren negentig onthulde RTL4 het bestaan van de buitenechtelijke dochter van Bernhard, die overigens nooit officieel door het koningshuis is erkend.

Alexia zou haar vader de laatste jaren diverse keren hebben bezocht. Dat was mogelijk omdat vanaf dat moment Juliana niet meer aanspreekbaar was, en zij en Bernhard een gescheiden leven leidden. De voormalige vorstin maakte daarvoor ernstig bezwaar tegen de verschijning van Alexia in de buurt van haar man. Bernhard wilde het bestaan in een interview begin dit jaar niet expliciet ontkennen. "Ik heb kennis genomen van alle publicaties over haar, maar juist in deze zaak verkeer ik niet in de positie om hierover iets te zeggen", aldus de prins.

Behalve Alexia zou Bernhard nog twee buitenechtelijke kinderen hebben: twee zoons bij zijn Engelse minnares Ann Orr Lewis. Het bestaan van deze in de Tweede Wereldoorlog geboren kinderen is door Bernhard wel ontkend.

Prins Bernhard
Bernhards dochter Alexia zal niet bij de uitvaart zijn