Uitslagen UEFA Cup (1/12/04)

SubheaderIn de UEFA Cup werd in vier poules een ronde afgewerkt. Van de Nederlandse clubs kwam alleen Feyenoord in actie.

Feyenoord startte slecht in de eigen Kuip. In de zevende minuut viel -als vaker- uit een standaardsituatie een tegentreffer van Hanke te noteren. Met het inbrengen van Shinji Ono ging de ploeg echter aan het voetballen. Dirk Kuijt en Salomon Kalou konden elkaar daarna beter vinden. Kalou scoorde na het verstrijken van het halve uur 1-1 en nog voor rust ook de 2-1. Kuijt miste nog een goede mogelijkheid.

Na rust droegen de Feyenoord-spelers een rouwband om de arm, dit ter gedenken van het overlijden van ZKH Prins Bernard.

Schalke speelde in het tweede bedrijf voor de winst, alhoewel de Duitsers al voor dit duel zeker waren van kwalificatie. Twee aanvallers kwamen, maar brachten niet voldoende scherpte met zich mee. Keeper Patrick Lodewijks bracht een paar maal uitkomst. In de counter verschenen Romeo Castelen, Kuijt en Thomas Buffel voor het Schalke doel. Het bleef bij 2-1. De zege brengt Feyenoord naar de volgende ronde. De Rotterdammers gaan in Poule A aan de leiding. FC Basel en Hearts vechten om de laatste kwalificatieplaats.

A Feyenoord - Schalke 04 (2-1)
A Ferencváros - FC Basel (1-2)

B Athletic Bilbao - Steaua Boekarest (1-0)
B Besiktas - Standard Luik (1-1)

C Austria Wien - Club Brugge (1-1)
C Real Zaragoza - Dnjepropetrovsk (2-1)

D Sporting Portugal - FC Sochaux (0-1)
D Panionios - Dinamo Tbilisi (5-2)