Quizrecordhouder eindelijk verslagen

Maar liefst 74 afleveringen bleef de 30-jarige Ken Jennings in de Amerikaanse quizshow Jeopardy ongeslagen. Dinsdagavond werd de softwareprogrammeur uit Salt Lake City dan toch verslagen. Zijn recordreeks, waarin hij ruim 2700 vragen juist beantwoordde, leverde hem 2,5 miljoen dollar op. Jennings groeide de afgelopen maanden in de Verenigde Staten uit tot een cultheld.

Jennings struikelde over een vraag over een belastingconsulent. Het bedrijf heeft superquizzer inmiddels gratis belastingadvies voor de rest van zijn leven aangeboden, opdat hij nooit meer de naam van de firma vergeet. Jennings zal vermoedelijk sowieso de komende tijd niet in de anonimiteit terugzakken. Hij is uitgenodigd voor verschillende talkshows, krijgt de mogelijkheid om een boek te gaan schrijven en zal verschillende reclame-activiteiten gaan ontplooien.

De nederlaag was overigens al voor de uitzending uitgelekt. Jeopardy wordt maanden van tevoren opgenomen. De winnaar heeft inmiddels een vakantie in Europa geboekt. Daarbij zal Jennings, een gelovige Mormoon, tien procent van het prijzengeld aan zijn kerk schenken.

Superquizzer Ken Jennings
Jeopardy-kandidaat Ken Jennings is eindelijk verslagen