Spelletjes voor verveeld kantoorpersoneel

Icoon Algemeen nieuwsTwee oud-medewerkers van PricewaterhouseCoopers hebben een boek uitgebracht met daarin allerlei spelletjes waarmee verveelde kantoormedewerkers hun werkdag kunnen opvrolijken. In hun 'Handboek Kantoorspelletjes' presenteren Marc de Vries en Wouter Labruyere spelletjes met namen als 'Sluit je collega uit', 'Verhuis eens wat van je collega' en 'Secretaressestressen'.

De spelletjes verdrijven niet alleen de saaiheid en de sleur van het kantoorbestaan, maar helpen ook een muisarm voorkomen, aldus De Vries in de Telegraaf. De Vries en Labruyere startten met het spelen van spelletjes bij hun vorige werkgever. Het begon met het simpele overgooien van een stressbal, maar al snel werd de moeilijkheidsgraad en spanning opgevoerd en ontstonden spelletjes als 'Gangbal' en 'Zoek, vind en print'. Zo ook het spel 'Stiften', waarbij collega’s markeerstiften naar elkaar moeten smijten om zo de overhemden van een wat spannender motief te voorzien.

Veel spelletjes gaan op een of andere manier ten koste van anderen. Zo wordt bijvoorbeeld bij het spelletje 'Helpdesk Harassement' geprobeerd een helpdesk zo lang mogelijk bezig te houden met zogenaamde computerproblemen. Ook 'Verzet eens de auto van je collega' en 'Sluit 'm uit' lijken niet direct spelletjes die iedereen een leukere werkdag bezorgen.