Scholieres vinden geitenkop in kleedlokaal

Enkele meisjes van een middelbare school in de Oostenrijkse stad Klagenfurt troffen wel iets heel vreemds aan in de kleedkamer van hun gymzaal. De stank die zij bij het betreden roken bleek niet afkomstig te zijn van bezwete gymkleren, maar van een afgehakte geitenkop.

Toen de leerlingen het kleedlokaal binnenkwamen roken ze iets vreemds. Op zoek naar de geur stuitten ze op een geitenkop die op een hoge plank was neergelegd. Het lichaamsdeel was volgens een deskundige slechts kort geleden van de rest van de geit gescheiden, maar begon desondanks al te ontbinden.

De politie denkt dat één van de Sinterklaasgroepen die dit weekeinde gebruik maakten van het kleedlokaal, de kop als trofee meegenomen heeft en daarna vergeten is deze weer te verwijderen. Een zogeheten 'Perchtengruppe' luistert in onder andere Karinthië het Sinterklaasfeest op. Bokkenmaskers zijn een traditioneel onderdeel van het kostuum van de 'Perchten', een soort afschrikwekkende Zwarte Pieten. De betreffende groepen ontkenden overigens iets met de geitenkop van doen te hebben.