Dance4life levert bijna twee miljoen euro op

Dansen tegen aids en voor begrip: dat is Dance4Life, een evenement dat zaterdag in een bomvol Gelredome te Arnhem plaatsvond. Ruim 10.000 jongeren dansten zes uur lang op house, R&B en hiphop. Aan de dresscode werd massaal gehoor gegeven: iedereen verscheen in het wit.

Voor Dance4Life waren geen kaarten te koop. Je kon er alleen bij aanwezig zijn als je samen met je school had ingezet voor de organisatie. En die inzet was er: 450.000 euro was er ingezameld door de scholieren. Ook in Zuid-Afrika en Indonesië waren er inzamelingsacties: de totale opbrengst was 1,8 miljoen euro.

De line-up van het evenement, dat werd gepresenteerd door Tooske en Jeroen Nieuwenhuize, was afwisselend: R&B was er van Srah, hiphop van Ali B en Lange Frans & Baas B en house van Johan Gielen én van gelegenheids DJ's Spike en Jamie van Direct. De uitsmijter kwam van de Britse act Freestylers. Ook op tv werd er aandacht besteed aan het evenement: Kopspijkers van de VARA ging twee uur lang over Dance4Life.

Aanstaande dinsdag kun je op de FrontPage een exclusief backstage verslag lezen van het evenement. Meer weten over wat Dance4Life allemaal doet? Kijk dan op Dance4Life.com

Dansen tegen aids
Foto: Bart Burghgraef