Plannen omtrent liquideren Bush mislukt

President Bush is het doelwit geweest voor liquidatie toen hij deze week de stad Cartagena in de Carribean bezocht. Colombia's grootste groep Marxistische rebellen was afgelopen week van plan de Amerikaanse president om te brengen, aldus een Colombiaanse topfunctionaris zaterdag.

Volgens secretaris Jorge Alberto Uribe van defensie hebben ze uit diverse bronnen informatie gekregen dat verschillende leden van de FARC instructies hebben gekregen een actie tegen president Bush te ondernemen. Uribe wil geen nadere details van de aanslag geven.

Catagena werd maandag hevig bewaakt toen Bush de stad diezelfde dag bezocht. Hij was op de terugweg van het APEC forum in Chili. Militaire helikopters en soldaten hebben de omgeving van Bush streng bewaakt, en de kustlijn werd bewaakt door marineschepen. Ook werden veel winkels uit voorzorg gesloten.

De Revolutionary Armed Forces of Colombia, ook wel FARC genoemd, heeft een leger van 17,000 rebellen en zit in een 40-jarige guerilla-oorlog tegen de staat. Ze hebben de VS er lang van beschuldigd terughoudende handelsinteresse te tonen, en te negeren dat 60 procent van de populatie in armoede leeft.