Madrid-verdachten verbleven in Roosendaal

Twee Marokkaanse mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in maart van dit jaar op forensentreinen in Madrid, blijken enige dagen in Nederland te zijn ondergedoken. Ze hielden zich twee dagen schuil bij een neef van één van hen in Roosendaal. De twee, Mohammed A. en Mohammed B, zijn sinds de aanslagen voortvluchtig.

Ze logeerden bij Ibrahim B. in Roosendaal, maar moesten daar wegens ruimtegebrek weer weg, zo verklaarde de advocate van B. tegenover het NOS-journaal. De familie zegt ook niet te weten waar de twee zich nu bevinden. Volgens Ibrahims advocate had de familie geen weet van de betrokkenheid van de beide mannen bij de aanslagen. ''De contacten zijn in de familie ruimdenkend. Als iemand langs wil komen is dat geen probleem.''

In augustus viel de Nationale Recherche de woning van Ibrahim B. binnen op zoek naar de terroristen, maar die waren toen al verdwenen. Wel trof men bij die gelegenheid 600 XTC-tabletten en ongeveer een halve kilo cocaïne aan in de woning van B. Hij werd hiervoor gearresteerd en kwam afgelopen vrijdag weer op vrije voeten.