Eerste ijsdag van najaar 2004 een feit

Icoon Algemeen nieuws De eerste ijsdag van het jaar is een feit. Althans, met nog een kleine slag* om de arm. In De Bilt kwam bij het meetstation van het KNMI de temperatuur niet boven -0,5 graad, waarmee de eerste ijsdag van het nieuwe winterseizoen (deze is officieel nog niet eens begonnen) een feit is.

De diverse weerstations hadden de lage temperaturen in een groot deel van het land niet voorspeld. Een groot deel van het land ging verscholen onder een dikke laag mist, waardoor de zon het aardopppervlak niet kon opwarmen. Op plaatsen waar de zon wel doorkwam werd het dan ook makkelijk vijf graden.

De vroeg ijsdag van het nieuwe winterseizoen zorgt ervoor dat het aantal ijsdagen van de vorige winter al is benaderd. Toen was er in De Bilt slechts één ijsdag, op sommige plaatsen een paar meer. Wel was er de nodige sneeuwpret.

_
*Van een ijsdag is officieel sprake als bij het KNMI-meetstation in De Bilt de temperatuur van 0 tot 24 uur niet boven het vriespunt komt. Hoewel de temperatuur al zakkende is, een kleine slag om de arm dus.
Submitter:  Bron: FOK! (diversen)