'Het Parool' en 'De Morgen' mooiste kranten Europa

De dagbladen Het Parool en De Morgen zijn uitgeroepen tot de mooiste Europese kranten. Beide wonnen The European Newspaper Award in de categorie Design. Het Parool won in de categorie regionale kranten, De Morgen won de prijs voor landelijke dagbladen. Aan de wedstrijd deden meer dan 300 kranten mee uit zesentwintig verschillende landen.

Vooral de prijs voor het Parool is opmerkelijk te noemen, aangezien de krant pas een half jaar geleden overging op de huidige vormgeving. De krant komt sindsdien uit op tabloidformaat. Chef opmaak van Het Parool Lucy Prijs liet weten: "Het is prachtig, zo'n veer, zeker als je nog maar net begonnen bent met zo'n nieuwe krant." Ook hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen is zeer tevreden. "Maar ik kijk ook naar de Prijs voor de Dagbladjournalistiek die we dit jaar hebben gewonnen. Dat een redactie die op leven en dood heeft gehangen, zo veel veerkracht kan opbrengen, daar ben ik ongelooflijk trots op", aldus de hoofdredacteur.

Over De Morgen liet de jury weten "dat ze de durf heeft inhoudelijk en grafisch een eigen koers te varen. Daardoor krijgt de krant onmiskenbaar een eigen gezicht."