Mexicaanse agenten levend in brand gestoken

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Mexicaanse hoofdstad Mexico City zijn twee politieagenten levend in brand gestoken. Ze kwamen beiden om het leven, een andere agent kon ternauwernood worden gered.

De agenten waren undercover bezig met een drugsonderzoek bij een school in een achterbuurt. Toen ze rond zes uur 's avonds foto's namen van de school en van enkele leerlingen die het gebouw verlieten, vertrouwden buurtbewoners de zaak niet. Ze dachten dat de drie kinderen wilden ontvoeren en namen het recht in eigen hand. Door een grote menigte werden de agenten vervolgens geschopt, geslagen en werden twee van hen in brand gestoken.

Tijdens het gebeuren stroomde de pers toe en werden de schokkende beelden op film vastgelegd. De mannen werden letterlijk voor de camera geduwd en geïnterviewd. Eén agent vertelde dat hij een agent was en bezig was met een drugsonderzoek. De omstanders geloofden hem echter niet en staken hem in brand.

Pas na vier uur arriveerde de politie en kon worden voorkomen dat ook de derde agent het niet zou overleven. Er zijn vooralsnog geen mensen aangehouden.

Niet lang geleden zijn twee leerlingen van de school ontvoerd en daarna nooit meer teruggezien. Sindsdien zijn veel mensen bang voor meerdere kidnappingen.

-
In het Vlaamse tv-journaal zijn woensdagavond beelden getoond van het gebeuren. Het verslag begint vanaf minuut 18. Wij waarschuwen voor schokkende beelden.