'Contract Georgina en Playboy openbaar'

Weblog GeenStijl zegt in samenwerking met De Telegraaf de hand te hebben weten te leggen op het contract van Georgina Verbaan en de Playboy. Niet eerder werd een contract tussen een bekende Nederlandse en het blootblad openbaar gemaakt. Sinds jaar en dag is het bedrag dat verdiend wordt met een naaktreportage geheim, laat staan de overige voorwaarden.

Weblog 'Zeikerdje' publiceerde eerder deze week ook al het bedrag, namelijk 65.000 euro. Dit is een vast bedrag dat niet terugvorderbaar is. Georgina krijgt bovendien per verkocht exemplaar een bonus en ontvangt een variabel honorarium per pageview op de website van Playboy.

Dit gelekte contract is vermoedelijk niet het uiteindelijke contract dat is getekend. Zo vertelde Georgina in het interview aan FOK!-tv dat ze verplicht twee schaamstreekfoto's moest laten maken. In dit document is daar geen sprake van. En volgens dit contract mag Playboy Nederland pas vanaf 12 december de behind the scenes-filmpes op de website publiceren. Deze filmpjes werden echter afgelopen week al op de site aangeboden.

De vraag is wie er onzorgvuldig heeft gehandeld. Volgens artikel 7.3 moet er abslolute geheimhouding worden bewaard. De belangrijkste reden hiervan is dat Playboy daardoor beter kan onderhandelen met andere bekende Nederlandse vrouwen.

contractr
contractr