Karl Lagerfeld ergert zich aan H&M

Karl Lagerfeld ergert zich aan H&M. De topontwerper die enkele creaties ontwikkelde voor de winkelketen is het namelijk niet eens met de verkoopstrategie van zijn collectie. Hij vindt het 'pijnlijk' dat door limitering van de oplage vele belangstellenden achter het net visten.

De collectie van Lagerfeld kwam vorige week slechts in zo'n 500 van de in totaal 1000 H&M-winkels te hangen. Iets wat volgens de 66-jarige ontwerper niet door de beugel kan. "Ik vind het niet netjes tegenover de inwoners van kleine steden en oostelijke landen. Dat is snobisme terwijl men antisnobistisch bezig probeert te zijn", verklaarde Lagerfeld tegenover het Duitse blad Stern. Ook heeft het Zweedse concern sommige kledingstukken enkele maten groter gemaakt dan volgens de ontwerper de bedoeling was. "Wat ik ontworpen heb, is mode voor kleine, slanke mensen."

Lagerfeld gaf aan dat hij weinig zin heeft om nog een tweede collectie voor H&M te ontwerpen. Sommige kledingstukken van de eerste collectie waren door een ware stormloop op de winkels al snel uitverkocht.


Lagerfeld toont samen met een model zijn H&M-collectie