Belgische islamcritica duikt onder

pjotr2001 had ons via de nieuws-submit te melden:

Mimount Bousakla De Belgische senatrice Mimount Bousakla, die met regelmaat ageert tegen conservatisme in de Belgische moslimgemeenschap, is opnieuw ondergedoken na doodsbedreigingen aan haar adres. Ook wordt ze 24 uur per dag bewaakt. De politie kreeg informatie dat moslims haar ritueel willen afslachten. Dat blijkt uit een verklaring van een functionaris van de Socialistische Partij. Sinds de moord op Theo Van Gogh worden bedreigingen aan het adres van islamcritici serieuzer genomen.

De 32-jarige Bousakla is bijzonder sceptisch tegenover bepaalde praktijken in de islam. Ze werd bekend door haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen binnen de moslimgemeenschap. Iets dat niet bij alle moslims in goede aarde viel. De in België opgegroeide politica, afkomstig uit een Marokkaans gezin, werd vorig jaar nog bedreigd door aanhangers van de AEL.

Vorige week verweet Bousakla de overkoepelende organisatie van moslims in België de moord op Van Gogh niet openlijk te veroordelen. "Zij hadden moeten protesteren en moslims op moeten roepen de aanval te veroordelen. Maar zij deden niets, zo zei ze.