Nieuw Rechts en AEL bij debat in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsEen aantal prominente Nederlanders en Marokkanen zal aanstaande vrijdag deelnemen aan het debat 'Op het scherp van de rede' in de Meervaart in Amsterdam-Osdorp. Het Nederlands-Marokkaanse tijdschrift MZine wil met de manifestatie een aftrap geven om 'elkaar nu eindelijk eens serieus te nemen'.

Voor het debat zijn onder andere de voormannen van de extreme partijen Nieuw Rechts en AEL uitgenodigd. Michiel Smit (Nieuw Rechts) en Nabil Marmouch (AEL) zullen de verbale degens kruizen met ex-imam Abdullah Haselhoef, PvdA-publicist Paul Scheffer, arabist Hans Jansen, islamtheoloog Mohammed Cheppih, diverse Tweede-Kamerleden en andere prominenten. Volgens de organisatoren vraagt de sfeer die momenteel in Nederland heerst om een serieus debat.

Verbroederingsconcert
Een ander initiatief is een door Mojo Concerts georganiseerd verbroederingsconcert, dat zondagmiddag op het Museumplein in Amsterdam zal plaatsvinden. Op het gratis toegankelijke minifestival zullen onder andere BlÝf, Ali B., Kane, K-Liber en Lange Frans en Baas B. optreden. Het evenement, dat gesteund wordt door de gemeente Amsterdam, wordt gepresenteerd door Dolf Jansen en Howard Komproe.