Onduidelijkheid over ODB's erfgenamen

Icoon Muziek nieuwsHet is niet duidelijk hoeveel erfgenamen de zaterdag overleden rapper Ol' Dirty Bastard heeft achtergelaten. Volgens geruchten zou de 35-jarige ODB in zijn leven minstens dertien kinderen hebben verwekt. Echtgenote Icelene Jones verklaarde aan de New York Post dat het lid van rapcollectief Wu-Tang Clan niet meer dan drie kinderen had; enkel degenen waarvan zij ook de moeder is.

Volgens manager Jarred Weisfeld erkende de zanger echter vier onwettige kinderen. "We hadden een onderlinge belofte. ODB wilde dat al zijn zeven kinderen goed verzorgd zouden achterblijven op het moment dat hij zou komen te overlijden." Weisfeld noemde als ODB's kroost de namen Barson, Taniqua, Shaquita, Osiris, Allah, God Ason en Ashana. Icelene Jones stelde eerder dat geen van de onwettige kinderen kan aantonen dat ODB de vader is. Doordat de zanger geen officieel testament achterliet verwacht ze de nodige rechtszaken over zijn nalatenschap.

Ondertussen blijft het de vraag waaraan de rapper precies is overleden. Resultaten van een autopsie worden niet eerder dan over anderhalve week verwacht. Manager Weisfeld betwijfelde of overmatig drugsgebruik tot de vroege hartaanval heeft geleid. ODB zou na het uitzitten van een gevangenisstraf bij zijn vrijlating in 2003 een veranderd man zijn geweest. "Hoe vaak is Ol' Dirty Bastard in de laatste twee jaar nog negatief in het nieuws gekomen? Dat zou toch een indicatie moeten zijn, niet?", betoogde Weisfeld.

De rapartiest, die afgelopen maandag 36 jaar zou zijn geworden, wordt morgen in Brooklyn, New York begraven. De teraardebestelling zal besloten zijn, maar vooraf wordt er een openbare herdenkingsdienst gehouden. "Hem kennende zou hij eigenlijk het liefst naar Coney Island zijn gegaan", denkt Lamarenae Jones, zus van ODB. "Hij was een groot kind en was gek op de Cyclone." De houten Cyclone in het Astroland pretpark op Coney Island (Zuid-Brooklyn) is één van de oudste achtbanen ter wereld.

Ol\' Dirty Bastard
ODB overleed zaterdag op 35-jarige leeftijd