Disney maakt ToyStory 3 zonder Pixar

Disney is van plan om ToyStory deel drie te maken zonder animatiebedrijf Pixar. Pixar maakte de eerste twee delen en bracht ze uit onder de vlag van Disney. Een gouden samenwerking, want naast ToyStory werden ook Monsters inc., A Bugs Life en Finding Nemo gigantische kassakrakers.

Het contract tussen beide bedrijven loopt echter volgend jaar af en Pixar is niet echt te porren voor een hernieuwde samenwerking. Dat Disney nu een vervolg maakt zonder Pixar komt de verhouding ook niet echt ten goede. Pixar-eigenaar Steve Jobs wil zelfs alleen maar praten als de huidige Disney-directeur Michael Eisner opstapt.

Volgens insiders kan Pixar het makkelijk alleen af. Ze zorgen nu ook al voor het complete verhaal en de animatie. Disney brengt de films alleen uit. Ze krijgen hiervoor wel een enorm deel van de opbrengsten en zijn mede-eigenaar van de films. Daarom kunnen ze nu vervolgen maken, wat bij Disney standaard betekent dat er een goedkoop en snel gemaakt aftreksel komt om zoveel mogelijk geld te verdienen.

'The Incredibles' van Pixar/Disney is momenteel een gigantisch succes in Amerika en gaat volgende week in Nederland draaien. De laatste film die onder de gezamenlijke vlag uitkomt is 'Cars', die volgend jaar gaat draaien.
Cellular