Terreurverdachte Jason W. op school vaak gepest

De vorige week in Den Haag aangehouden terreurverdachte Jason W., een tot de islam bekeerde Amerikaanse Nederlander, was volgens oud-medeleerlingen van ’t Hooghe Landt in Amersfoort jarenlang zeer pro-Amerikaans. Op voormalig klasgenoten maakte hij een goeiige, wat sullige indruk. Op het VWO was hij veelvuldig slachtoffer van kleine pesterijen.

De Telegraaf en de Nieuwe Revu publiceren deze week foto's van Jason. De Nieuwe Revu kreeg die foto's door dit weekeinde een Marokkaanse medewerker te laten infiltreren in de El Fath-moskee in Amersfoort. ''Onze man is daar gaan bidden en praten. Gewoon meedoen, met de neus op het tapijt. Dat leidde ons uiteindelijk naar de foto's'', aldus Revu-hoofdredacteur Mark Koster.

De 19-jarige W. zit momenteel vast wegens het gooien van granaten naar politieagenten tijdens een inval in een woning in het Haagse Laakkwartier. Dat leidde tot een langdurige belegering van de woning. Uiteindelijk werd W. samen met de 22-jarige Ahmed Ismail A. gearresteerd. Beiden zouden van plan zijn geweest om de Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders te vermoorden.


Jason W. tijdens zijn arrestatie