Man neergestoken bij uitreiking Vibe Awards

De uitreiking van de jaarlijkse Vibe Awards voor hiphoppers is dinsdag uitgelopen op een massale vechtpartij nadat rapper Dr Dre op zijn neus was geslagen. Eén man werd neergestoken tijdens de rel die ontstond, waarbij verder volop met stoelen en glazen werd gegooid. De matpartij werd uiteindelijk onderbroken door de politie.

Dr Dre was in afwachting om het podium te bestijgen van de hangaar op Santa Monica Airport in Los Angeles, waar de awards werden uitgereikt, om een lifetime achievement award te ontvangen, toen hij plotseling door een man in zijn gezicht werd geslagen. De bodyguards van de rapper gingen achter de klappengever aan, waarna een grote vechtpartij ontstond onder het publiek.

De 26-jarige neergestoken man verkeert niet in levensgevaar, zo meldde de politie. Er waren zo'n duizend mensen aanwezig bij de uitreiking, die werd gepresenteerd door LL Cool J en Tyra Banks en waar onder andere Nelly, Ashanti and Alicia Keys zouden komen optreden. De show werd opgenomen om later uitgezonden te worden op tv en ging even later weer verder.