Spammer verdiende maandelijks $750.000

dvogel en Basschie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws De beruchte spamkoning uit de Verenigde Staten Jeremy Jaynes heeft in zijn topjaren maandelijks 750.000 dollar verdiend met het versturen van gigantische hoeveelheden spam. Dat kwam naar voren tijdens de rechtszaak die tegen hem gevoerd werd. Dagelijks verstuurde hij minstens tien miljoen e-mails, met behulp van zestien razendsnelle internetverbindingen.

Op moment van arrestie stond Jeremy Jaynes op de achtste plaats van grootste spammers ooit. Hij kan dan ook terecht worden beschouwd als een spamterrorist.

Hoewel slechts een op de 30.000 mensen een aankoop van gemiddeld veertig dollar deed via een spammailtje, bracht de bulkreclame Jaynes een fortuin. Dankzij de gigantische hoeveelheden e-mails werd zijn business wel heel erg lucratief. Per maand kwamen er tussen de 10.000 en 17.000 bestellingen binnen. En dat terwijl hij slechts 50.000 euro aan kosten maakte.

In totaal heeft Jaynes 24 miljoen dollar verdiend met de spam, aldus ramingen. Echter hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar, zodat Jaynes voorlopig nog niet kan profiteren van het geld.