ANWB krijgt 65.605 opzeggingen van Route Mobiel

Icoon Binnenlands nieuws De ANWB heeft 65.605 opzeggingen gekregen van Route Mobiel, de nieuwe concurrent voor de wegenwacht. Hier vallen de reguliere opzeggingen van leden nog niet onder; het gaat alleen om mensen die hun opzegging via Route Mobiel regelden. Volgens een woordvoerder kan de ANWB pas in januari zeggen hoeveel mensen er in totaal lid zijn geworden of hun lidmaatschap hebben opgezegd.

Omdat een groot deel van de mensen die via Route Mobiel hun lidmaatschap van de ANWB opzegden ook gebruikt maakt van andere ANWB-diensten, zoals korting op een abonnement of een creditcard, zal de ANWB deze leden individueel benaderen met een uitleg over de gevolgen van hun opzegging. Op deze manier hoopt de ANWB toch nog een paar leden terug te winnen.

De uiterste opzegtermijn voor het ANWB-lidmaatschap verliep zondag, ondanks het verzoek van de Tweede Kamer om deze termijn te verlengen. Mensen die nu hun lidmaatschap nog opzeggen zullen tot 1 januari 2006 moeten wachten voordat ze uitgeschreven worden.