Nieuwe versie Band Aid opgenomen

Icoon Muziek nieuwsTwintig jaar na het origineel is er dit weekend een nieuwe versie opgenomen van de kersthit 'Do They Know It's Christmas'. In Londen kwam een groot aantal popartiesten bijeen om de klassieker op te nemen. Initiatiefnemer Bob Geldof (53) toonde zich tevreden met het resultaat. De single komt op 29 november uit.

Onder de veertig musici en artiesten was onder meer de 17-jarige Joss Stone, die ten tijde van de originele release nog niet eens geboren was. U2-zanger Bono mocht opnieuw zijn beroemde uithaal 'Well, tonight thank God it's them instead of you' doen. Ook Beatle-bejaarde Paul McCartney (62) was opnieuw van de partij, hij speelt basgitaar op de nieuwe versie. Aan het initiatief namen verder hedendaagse sterren als Robbie Williams, Dido en Will Young deel.

De opnames moeten volgens Geldof een startschot zijn voor een nieuwe geldwerving voor Afrika. De regio Darfur, waar honger en oorlogsgeweld aan de orde van de dag zijn, is daarbij een speerpunt. De versie uit 1984 bracht miljoenen op voor hongerend EthiopiŰ. Sir Bob Geldof, voormalig frontman van de band The Boomtown Rats, werd destijds voor zijn initiatief geridderd door koningin Elizabeth.